5 dana / 3 noćenja
Trajanje
Autobusom
Prevoz
Da
Vodič
Noćenje sa doručkom, Polupansion
Usluga

CENA PAKET ARANŽMANA – USLUGA NOĆENJA SA DORUČKOM (ILI BEZ DORUČKA), PREVOZ I OBILASCI

ohrid makedonija nova godina olimpturs cene

U cenu je uračunato:

prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
razgledanje Ohrida
panoramski obilazak Skoplja
smeštaj – 3 noćenja – privatni smeštaj (vila Viktor / Marjan)
3 noćenja / doručak u hotelu Čingo 3*
3 noćenja /doručak u Hotelu Mizo 4*
troškovi organizacije i vođenja aranžmana

U cenu nije uračunato:

međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)

osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja
boravišna taksa
ulaznice i fakultativni izleti

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Sv. Naum – 15€
 • Struga – Vevčani – 15€ (sa ručkom – 30€)
 • Bitolj – 15€
 • Novogodišnja večera u restoranu

Cena ulaznica u lokalitete:

 • Crkva Sveta Sofija – 2,5€ po osobi
 • Arheoloski lokalitet i crkva Sv.Pantelejmon i Kliment, Plaosnik – 2,,5€ po osobi
 • Samuilova tvrdjava – 2€ po osobi
 • Crkva Sveti Naum – 2,5€ po osobi
 • Muzej na vodi (Uvala kostiju) – 2,5€ po osobi

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za  1/1 sobu: +60% od cene aranžmana.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA

– 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 14 dana pre putovanja

– 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.02.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu) za polaske u novembru

– platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

1

DAN 1. Beograd – Ohrid

Mesto polaska: Beograd, Niš – parking marketa Tempo
Vreme polaska: Beograd u 21h; Niš 0.20h.

Polazak iz Beograda u 21h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti.

2

DAN 2. Ohrid – sv Naum

Dolazak u Ohrid u ranim prepodnevnim časovima. Nakon kraćeg odmora od puta, panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Smeštaj u hotel/vilu. Nakon kraćeg odmora, fakultativni izlet za Sv.Naum, manastir iz X veka. Povratak u Ohrid. Noćenje.

3

DAN 3. Bitolj / Ohrid

Doručak za goste hotela. Fakultativni izlet za drugi po veličini grad u Makedoniji – Bitolj (Bitola) u kome su smeštena brojna strana diplomatska predstavništva. Takođe, ovo je jedan od najznačajnijih administrativnih, kulturnih, ekonomskih, industrijskih i obrazovnih centara Makedonije. Osim toga, Bitolj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija ove države. Razgledanje grada – Širok Sokak, Sahat kula… Slobodno vreme. Odlazak do Heraclea Lyncestis ostatka antičkog grada koji je podigao makedonski kralj Filip II. Obilazak čuvenog teatra i mozaika (ulaznica u lokalitet nije uključena u cenu izleta). Povratak u Ohrid. Uveče, fakultativni DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u restoranu hotela Prestol, sa bogatom trpezom i neograničenim domaćim pićem ,kao i živim veselim muzičkim programom . Večera se rezerviše u agenciji, prilikom uplate aranžmana. Noćenje.

4

DAN 4. Struga – Vevčani / Ohrid

Doručak za goste hotela. Fakultativni izlet  za  Strugu  i  Vevčane  sa  uključenim  ručkom  u  nacionalnom  restoranu. Obilazak Struge, poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada. Idealan za mirnu šetnju i uživanje u prelepim pejsažima pored vode, kejovi reke Crni Drim imaju klupe i senke i povezani su sa tri mosta. Voda iz Ohridskog Jezera prolazi kroz reku Crn Drim, prolazi kroz sredinu grada, kroz Struško Pole i klisuru, nastavlja preko Albanije i uliva se u Jadransko More. Isticanje vode u blizini hotela Drim je posebna atrakcija za svakog posetioca u Strugi. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. U Vevčanima je skoro sve u znaku vode. U selu ima toliko mnogo vode što će vas se na tren naterati da pomislite kako ste se našli u nekoj ruralnoj Veneciji.  Povratak u Ohrid. Noćenje.

5

DAN 5. Ohrid – Skoplje – Beograd

Doručak za goste hotela. Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija. Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu). Kraj aranžmana.

Vila Viktor

Lokacija: Nalazi u širem centru, na samo 150 metara od ohridskog jezera i 550 metara od glavnog trga.

Sobe: Vila Viktor raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Moderne sobe vile Viktor sadrže minibar, kablovsku televiziju, kupatilo kao i klima uređaje i pokriveni su WiFi internetom.

Usluga: noćenje.

Hotel Mizo 4*

www.hotelmizo.com.mk

Complex Mizo je kompleks dva moderna hotela, Hotel Mizo 1 i Hotel Mizo 2, na smoj obali Ohridskog jezera. Kompleks je udaljen 1 kilometar od centra Ohrida.

Kompleks hotela sadrzi: bazen, vile, privatnu plažu, teniski teren, teren za rukomet, fudbal, košarku i sopstveni parking.

Hotel Čingo 3*

Hotel ČINGO Ohrid se nalazi u samom centru Ohrida.

Sadržaji: Hotel ima restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom i konferencijsku salu sa 60 mesta. Za goste hotela je obezbeđen parking sa video nadzorom.
Smeštaj: Sobe su opremljene kablovskom televizijom, klimom, mini barom, sefom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom i kupatilom.
Usluga: Noćenje sa doručkom ili polupansion. Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni.

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.
 • Za ulazak u Severnu Makedoniju, neophodno je imati važeći pasoš ili ličnu kartu R. Srbije.
 • Državljani Srbije mogu da uđu S.Makedoniju pod uslovom da imaju jedan od sledećih uslova: -Potvrdu o primljene 2 doze vakcine, potvrdu o preležanom COVID19 ne stariju od 45 dana, negativan rezulatat PCR testa, ne stariji od 72 sata, prilikom ulaska na teritoriju S. Makedonije, negativan rezultata antigenskog testa, ne stariji od 48 sati, prilikom ulaska na teritoriju S. Makedonije,
 • Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje.
 • Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdrastveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) na web stanici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije. Organizator putovanja TA Halo Tours, licenca OTP br. 217, kat. A10, 02.12.2021. Program rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

Ovlašćeni subagent: „OLIMPTURS“ – Niš, TPC KALČA I sprat, lok. B-60, tel. 018/206-666

ohrid makedonija metropole olimpturs

  Popunite potrebne podatke i pošaljite upit za ovaj paket. Upit je informativnog karaktera i ne stvara nikakvu obavezu. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.

  GODINE DECE (u vreme putovanja)

  GODINE DECE (u vreme putovanja)

  GODINE DECE (u vreme putovanja)

  GODINE DECE (u vreme putovanja)