5 dana / 2 noćenja
Trajanje
Autobusom
Prevoz
Da
Vodič
Noćenje sa doručkom
Usluga

CENA PAKET ARANŽMANA – USLUGA NOĆENJA SA DORUČKOM, PREVOZ I OBILASCI

pula hrvatska evropske metropole putovanja nova godina olimpturs cene

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:

 • iz Niša (transfer do Kraljeva) 20€,
 • Kruševca 13€,
 • Trstenika 10€,
 • Vrnjačke Banje 10€,
 • Užica 15€ (transfer do Preljine),
 • Požege 13€ (transfer do Preljine),
 • Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca)

Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

U cenu je uračunato:

prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora, na bazi 2 noćenja sa doručkom, sobe 1/2, 1/2+1 (pomoćni)
obilasci prema programu putovanja
troškovi organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe

U cenu nije uračunato:

međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)

osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja
boravišna taksa-cena u zavisnosti od grada
ulaznice i fakultativni izleti

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Plitvička jezera 30€ (minimum za realizaciju 25 osoba), cena za decu (7-18 godina) 20€;
 • Obilazak Pule sa posetom Arene sa turističkim vodičem 15€ – u cenu je uračunata ulaznica za ARENU (minimum za realizaciju 25 osoba), cena za decu (7-18 godina) 10€;
 • Poseta Brionima, uključen transfer brodom, usluga licenciranog turističkog vodiča, usluga vožnje vozićem po Brionima (poseta traje 4 sata) 35€ (minimum za realizaciju 25 osoba), cena za decu (7-18 godina) 20€;
 • Poseta Rovinju i Poreču sa turističkim vodičem 25€ (minimum za realizaciju 25 osoba), cena za decu (7-18 godina) 5€.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

POPUSTI I DOPLATE

 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata 25€
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm, maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30€ – ISKLJUČIVO NA UPIT
 • Doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 3* – 25€ – ISKLJUČIVO NA UPIT

PAKET IZLETA 100€
PAKET IZLETA ZA DECU od 7 do 18 god. 60€
OBAVEZNA prijava za fakultativne izlete je 10 dana pre putovanja u agenciji a plaćanje u autobusu.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA

– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

– 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.02.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu) za polaske u novembru

– platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

1

1. dan KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva oko 19h sa stajališta Kej,  Preljina 19.40h, Beograd (Sava centar – oko 22.30h). Vreme polaska može biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2

2. dan PULSKA ARENA – BRIONI

Dolazak u Pulu. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak Pule sa licenciranim turističkim vodičem, pešačka tura, zatim obilazak čuvene Pulske arene. Pulski amfiteatar je jedna od najlepših i najpoznatijih antičkih građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja – Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule, Avgustov hram, Augustinski forum. U popodnevnim časovima odlazak na Brione. Dolazak u Fažanu, ukrcavanje na brod, dolazak do ostrva Veliki Brion. Obilazak Briona sa licenciranim turističkim vodičem. Obilazak je planiran vozićem, zatim pešačka tura za obilazak crkve Sv. Marije, Kastruma – staro naselje u doba Rimljana, Gota, Venecije, Gradine, Rimske vile u uvali  Verige, Titovog muzeja… Brioni su poznati kao jedna od „ top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita a mnoge poznate svetske javne ličnosti (političari, glumci) bili su gosti maršala Tita.  Slobodno vreme za osveženje. Oko 18.30h povratak sa Briona u hotel. Slobodno vreme za individualnu proslavu Nove godine 2024. u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.

3

3. dan ROVINJ – POREČ – PULA

Kasni doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Rovinja i Poreča. Dolazak u Rovinj. Obilazak crkve Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, barokni Balbijev luk. Slobodno vreme za šetnju pored mora, fotografisanje u najlepšem gradu Istre. Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad a po mnogima i najlepši. Nastavak putovanja prema Poreču. Po dolasku, sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike čiji temelji datiraju iz 6. veka, trg Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom palatom… Slobodno vreme za uživanje u slikovitim gradskim ulicama. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualnu reprizu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.

4

4. dan OPATIJA – PLITVICE

Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Nastavak puta prema Opatiji, kraći obilazak i slobodno vreme. Uživanje na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Opatija je jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Nastavak puta ka Plitvičkim jezerima. Dolazak na Plitvice u jutarnjim satima. Obilazak Nacionalnog parka „ Plitvička jezera“ (fakultativno). Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Rebublike Hrvatske. Svojom prirodnom lepotom ovo područje oduvek je privlačilo zaljubljenike u prirodu. Planirani obilazak 3-4 sata.

Polazak za Srbiju oko 17 h. Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

5

5. dan KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska. Kraj putovanja.

HOTEL „PULA“ ★★★

www.hotel-pula.hr.

Nalazi se u Puli u neposrednoj blizini plaže i na samo 2 km od istorijskog centra grada . svaka soba poseduje : TV, klima uređaj, telefon, sef, potpuno novi nameštaj i dekor. Sadržaj hotela: velika sala za ručavanje , restoran“ a la carte“ – „ Kažun“ , lounge bar, internet cafe, bežični pristup internetu u celom hotelu , otvoreni  bazen, disco klub, banket sala , fitness centar, sauna, masaža, frizer, menjačnica , gift shop, rent-a-bike.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate, tj. sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima…
 • Prvi red sedišta su službena sedišta i, ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.
 • Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju.
 • Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja, u slučaju neobjavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put.
 • U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu.
 • Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com…
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, Tomash Tours Licenca A OTP 242/2021 od 14.12.2021.
 • U slučaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog PCR testa, novac uplaćen za aranţman se vraća u celosti.
 • Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
 • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
 • Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika.
 • Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Ovlašćeni subagent: „OLIMPTURS“ – Niš, TPC KALČA I sprat, lok. B-60, tel. 018/206-666

pula hrvatska evropske metropole putovanja olimpturs

  Popunite potrebne podatke i pošaljite upit za ovaj paket. Upit je informativnog karaktera i ne stvara nikakvu obavezu. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.

  GODINE DECE (u vreme putovanja)

  GODINE DECE (u vreme putovanja)

  GODINE DECE (u vreme putovanja)

  GODINE DECE (u vreme putovanja)