8 dana / 7 polupansiona
Trajanje
Polupansion
Usluga
Da
Vodič

Polazak:

 • 25.02.2019.

Izrael Cene Metropole Olimpturs

U cenu je uračunato:

smeštaj 7 noćenja u hotelima sa 3* ili 4* Vitlejemu (2 noći), Nazaret ili Galileja (1 noćenje) Jerusalimu (2 noći), i Jerihonu (2 noći),
ishrana u hotelima na bazi 7 polupansiona na bazi švedskog stola u hotelu,
usluga stručnog vodiča za planirana razgledanja,
krstarenje Galilejskim jezerom i ručak u restoranu u Galileji, na jezeru
vožnja žičarom do Gore Kušanja
usluga pratioca grupe tokom realizacije programa,
prevoz autobusom ili minibusom turističke klase, po programu,
komplet turistička organizacija puta

U cenu nije uračunato:

avioprevoz (proverava se u trenutku rezervacije )
prtljag na letu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene),
individualni troškovi putnika, ekstra hotelske usluge i troškovi koji nisu obuhvaćeni datim programom,
ulaznice, transfere, obavezne napojnica za hotelsko osoblje i vozače, u ukupnom iznosu= 30$
krstarenje Galilejskim jezerom i ručak u restoranu u Galileji, cena oko 25$
obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
gramatu jerusalimske patrijašije (kupuje se u Jerusalimu, u patrijašiji i staje oko 7$)

1

Nedelja 24.02. Transfer do aerodroma

Okupljanje putnika na aerodormu Nikola Tesla, dva časa pre leta ili raniji transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Budimpešti, Sofiji, Temišvaru (moguć let sa više aerodroma i iz drugih država).

2

Ponedeljak, 25.02./ LOD – TEL AVIV – JAFO- LIDA PALESTINSKA – VITLEJEM

Okupljenje na aerodormu 2 časa pre leta. Prijava za let, pasoška kontrola, i poletanje. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Potom kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Panoramsko razgledanje sa kraćom pauzom za osveženje i šetnju drevnom Jafom. Nakon obilaska krećemo na sever na samu obalu Galilejskog jezera. Smeštaj u kibuc-hotel. Večera. Odmor. Noćenje.

3

Utorak, 26.02./NAZARET – TAVOR – KANA GALILEJSKA – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTAVA

Doručak, napuštanje hotela i ukrcavanje u autobus. Dan počinjemo obilaskom hrama Blagovesti i Marijinog bunara u Nazaretu. Put nas dalje vodi na planinu Tavor, mesto Preobraženja Gospodnjeg. Nastavak vožnje do Kane Galilejske i manastira Sv. Georgija gde se zbila jevanđeljska Svadba, na kojoj je Gospod pretvorio vodu u vino. Vožnja do Galilejskog jezera. Organizovan ručak na jezeru (riba Sv.Petra). Nastavak obilaska Gore Blaženstava i Kapernauma, manastir Dvanaest apostola na Galilejskom jezeru. Povratak ka Vitlejemu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

4

Sreda, 27.02./VITELEJEM- PASTIRSKO POLJE- MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE

Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Nastavak programa odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomaldenca. Kraća pauza za osveženje i šoping u obližnjim suvenirnicama. Nastavak programa obilaskom dva najznačajna manastira Judejske pustinje – manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Poavratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

5

Četvrtak, 28.02. / MAN. SV. GEORGIJA HOZEVITA – VITANIJA – MAN. ČASNOG KRSTA

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom do zapadnog dela Jerusalima gde obilazimo Manastir Časnog Krsta, koji je izgrađen na mestu gde je raslo drvo od koga je sačinjen Časni Krst. Nakon obilaska manastira i kraće pauze odlazak do obližnje Vitanije, i poseta mestu, grobu čudesnog vaskrsenja Sv. Lazara Čertvorodnevnog. Put nas dalje vodi u dubinu Judejske pustinje i pustinjskog manastira Sv.Georgija Hozevita. U popodnevnim časovima odlazimo do starog grada Jerihona. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6

Petak, 01.03./ GORA KUŠANJA – REKA JORDAN- MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – MRTVO MORE

Doručak. Kraća vožnja do mesta krštenja na reci Jordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu – drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova. Spuštanje grupe autobusom do najniže tačke na svetu, do Mrtvog mora. Vreme predviđeno za kraći odmor na ovom jedinstvenom mestu, na kome i neplivači mogu da plivaju. Povratak ka hotelu uz pauzu za obilazak i poklonjenje svetinjama manastira Sv.Gerasima Jordanskog. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7

Subota, 02.03. /JERUSALIM – MASLINSKA GORA – VIA DOLOROSA- HRAM VASKRSENJA

Doručak. Napuštanje hotela, i kraća vožnja do Jerusalima. Program počinjemo obilaskom Maslinske Gore koja se uzdiže nad Svetim gradom, odakle se pruža neverovatan panoramski pogled na Jerusalim. Obilazak Mesta Vaznesenja Gospodnjeg, Pećine Oče Naš, potom spuštanje do Geenske doline sa starozavetnim grobljem, obilazak Getsimanijskog vrta, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice…..kraći predah za odmor i osveženje, potom nastavak obilaska Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota)..u kasnim popodnevnim časovima smeštaj u hotel u Jerusalimu. Večera. Noćenje.

8

Nedelja, 03.03./ JERUSALIM – SION – OSTACI SOLOMONOVOG HRAMA – ZID PLAČA

Doručak. Nastavak obilaska Svetog grada sa vodičem, obilaskom Siona (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama… slobodno vreme za individualna razgledanja i poklonjenje svetinjama Jerusalima. Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Mogućnost obilaska Novog dela Jerusalima sa vodičem. Povratak u hotel na večeru. Noćenje

9

Ponedeljak, 04.03./ TEL AVIV- LET ZA SRBIJU

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd, Sofiju, Budimpeštu ,Temišvar ili drugi izabrani aerodrom (u jutranjim časovima). Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcavanje u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije.

Plaćanje iznosa u dolarima na ime ulaznica i napojnica se vrši po dolasku u Izrael, inopertneru tj. predstavniku inopartnera.

Doplata za posebne usluge (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit. Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazaret.

Hotel Holy Land 3*+, http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti 2014. godine, uređen u modernom orijentalnom stilu, sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom i/ili pogledom, uz doplatu). Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (uz doplatu 6 dolara po danu).

Hotel Jeriho resort 3*+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom, restoranom, barom.
Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (uz doplatu 6 dolara po danu).

Hotel Bethlehem 4*, http://www.bethlehemhotel.com , nalazi se u širem centru Vitlejema, na oko 15tak minuta hoda od Hrama Rožestva Hristovog. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 160 dvokrevetnih soba, ili dvokrevetnih soba sa pom. trećim ležajem. Doručak i večera švedski sto.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima, Vitlejema iI Jerihona,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPŠTE NAPOMENE

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
  Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša- najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje Austrije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • Praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično (nošenje kofera ne ulazi u cenu bakšiša i napojnica od 127$)
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj), preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Ovlašćeni subagent: „OLIMPTURS“ – Niš, TPC KALČA I sprat, lok. B-60, tel. 018/206-666

Izrael Metropole Olimpturs

Popunite potrebne podatke i pošaljite upit za ovaj paket. Upit je informativnog karaktera i ne stvara nikakvu obavezu. Odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.

GODINE DECE (u vreme putovanja)

GODINE DECE (u vreme putovanja)

GODINE DECE (u vreme putovanja)

GODINE DECE (u vreme putovanja)